Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kóstolgató

Cikkek

Ünnepek és sonkák

2012.03.16

 

soo.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

Együk? Ne együk? A pangasius

2012.02.25

pa.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

Torkoskodás vízkereszttől karneválig

2012.02.04

csoroge-007.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

A legvidámabb ital: a koktél

2011.12.27

kokt4.jpegKoktél mellett búsulni – ezt még elképzelni is nehéz! Hiszen színes, látványos, izgalmas, kreativitást és derűt sugalló műfajról van szó. Elkészítése mára önálló szakmává, mondhatni: művészeti ággá alakult, ám néhány fogást bárki elsajátíthat belőle.

 

Egy kis TEAlógia

2011.10.14

te3.jpg„Sárgább  a sárga / virág az aszú tea- / fű illatában!” – írja egyik versében a XVII. század híres japán haiku-költője, Matsuo Basho. Ebből is kiviláglik: a tea élvezete nem azzal kezdődik, hogy megkóstoljuk. Épp olyan öröm lehet beszippantani illatát, majd elkészíteni, mint újra találkozni zamatával és meginni. Az örökzöld teacserje titkát először a kínaiak fedezték fel.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

A mángold dicsérete

2011.07.27

kep-487-copy.jpgEgy mindinkább újra felfedezett konyhakerti főzeléknövényről van szó, amely igen sokoldalúan felhasználható. Ha találkozunk vele, ne ugorjunk el előle: főzzük meg!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

Akkor is jó, ha keserű: a csokoládé

2011.01.28

Kép A gyerekek általában gátlás nélkül falják, a fogyókúrázó felnőttek lelkiismerettől furdalva engednek csábításának, az ínyencek boldogan adják át magukat ízeinek. Annyi biztos: makacsul ellenállni csak kevesen akarnak és tudnak neki. Talán nem is kell: a csokoládé mértékkel fogyasztva valóban édes élvezet – még akkor is, ha éppen „keserű”  változatát kóstolgatjuk.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

Krumplit, krumplival!

2010.09.03

Kép Bár manapság szinte elképzelhetetlen nélküle a vasárnapi ebéd, vagy egy hétköznapi gyorséttermi falatozás, sokáig csak az indiánok ették jóízűen. Az európaiak az egykori éhínségek hatására, kénytelen-kelletlen fanyalodtak rá – beleértve minket, magyarokat is.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0

Aszalás házilagos módszerekkel

2010.09.01

Kép A termények tartósításának egyik ősi módja, az aszalás napjainkban lassanként ismét divatossá válik, lévén hogy a cukor és tartósítószerek nélkül készülő finomságok az egészséges étrendbe remekül beilleszthetők. Mi több: kevés fáradság árán akár otthon is előállíthatók.
 

Befőzés és tartósítás

2010.07.11

Kép Nyári ízek, télire

A házilagos befőzés és tartósítás  anyagi megtakarítást jelenthet, ráadásul egyedi ízek kialakítását teszi lehetővé. Nem beszélve arról, hogy jó mulatságnak bizonyulhat, ha jókedvvel csináljuk. Cikkünkben az ételtartósítás történetét foglaltuk össze - reméljük, mindenkinek  ihletet ad a gyümölcsök-zöldségek eltevéséhez!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kóstolgató | Hozzászólások: 0