Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
2011.08.31
Házilagos elkészítése sem túlságosan bonyolult, érdemes kipróbálni. Mivel viszonylag sokáig eláll, ünnepi alkalmakra jóelőre elkészíthetjük. Feltalálója Franz Sacher bécsi cukrász, aki 1832-ben, 16 évesen alkotta meg "fő művét", Metternich herceg és vendégei számára.
2011.06.15
Ez a rétes vajastésztából készül, így kicsit testesebb, mint a magyar változat. Ha mirelit tésztát használunk hozzá, egyszerűbb vele a dolgunk.
2011.03.30
Ez az édesség a 19. századi Bécsben született, gróf Pálffy Ferdinánd császári és királyi kamarásnak, a Theater an der Wien színház vezetőjének ötletéből. Az intézmény forgalmának fellendítéséhez Pálffy szerződtette a kor leghíresebb indián származású artistáját, aki zsonglőr és mesterlövész volt egy személyben, és ráadásként megbízta a szakácsát, hogy alkosson valamilyen "indiános" süteményt, amit a földszinti páholyok közönségének ingyen osztogatnának. Így kezdődött az indiáner azóta is töretlen karrierje...
2010.09.07
2010.09.07
Az osztrák étlapokon Winzergröstel néven található meg ez a laktató, és itthon is egyszerűen elkészíthető egytálétel.
2010.09.07
A párolt édes- vagy savanyú káposzta az osztrák konyha elmaradhatatlan kelléke: minden szaftos húsételhez illik és nagyon jól passzol hozzá a knédli is.
2010.09.07
"Jungschweinrbraten" címszó alatt találhatjuk meg ezt a zamatos fogást az osztrák kocsmák étlapján, leggyakrabban knédli és káposztasaláta társaságában.
2010.01.28
Gyerekkorunk kedvenc "bolti" süteménye. Ezt a receptet kipróbálva visszaidézhetjük a régi iskolai szünetek ízét. Persze még most is kapható, de az otthon készített Ischler valahogy kifinomultabb, ízesebb.