Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Osztrák malacsült
2010.09.07

Kép Hozzávalók 4 személyre 1 kg bőrös malachús, 1/2 l húsleves, 1/4 l fehér bor, 1 fej vöröshagyma, 1 alma, 1 kk őrölt köménymag, 1 babérlevél, 2-3 mk só, 1 késhegynyi őrölt fekete bors, 1 kk morzsolt kakukkfű, 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés A malachúst megmossuk és szárazra töröljük, a bőrét egy éles késsel   bevagdaljuk, a sóval, borssal , kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük, majd egy tepsibe fektetjük. Ráöntjük  a húslevest, mellé tesszük a felnegyedelt hagymát és almát, hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát és fóliával jól lezárva,180 fokos sütőben egy órán át pároljuk. Ezután hozzáadjuk a bort is, visszatesszük  a sütőbe, és lefedve további 10 percen át pároljuk, hogy a hús vajpuha legyen. Végül levesszük  a fóliát és megpirítjuk a húst. Kicsit hűlni hagyjuk, deszkára helyezzük, és éles késsel felszeleteljük.

Tipp Barnamártással, knédlivel és káposztasalátával  tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.