Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Ischler
2010.01.28

ischler.jpgHozzávalók

Tészta 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 18 dkg kristálycukor,15 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 1 üveg ribizli- vagy baracklekvár az összeragasztáshoz

Csokimáz 20 dkg keserű csokoládé,1 dl víz, diónyi margarin

Elkészítés A  lisztet összekeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk  a cukrot, diót, vaníliás cukrot, rumot  és a puha margarint. Az egészet összedolgozzuk, egységes masszává gyúrjuk és fél órára hűtőbe téve pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (3 mm) és pogácsaszaggatóval kör alakú formákat szaggatunk. Ne legyenek nagyobbak 5 cm átmérőjűnél, mert a kisebb korongokkal könnyebb dolgozni, és a sütemény is csinosabb lesz. Sütőlemezre téve 180 fokos sütőben, gyorsan világosbarnára sütjük - vigyázat, gyorsan megéghet! Ha kihűltek a korongok, pikáns lekvárral kettesével összeragasztjuk és csokimázzal bevonjuk őket.

A csokimáz elkészítése a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az 1 dl vizet és végül a margarint. Melegen kell felhasználni, ha kihűlt, újra kell melegíteni.

Sokáig  eláll, és egyre puhább lesz!

Tipp Díszíthetjük színes cukordarabkákkal, olvasztott fehércsokoládéval, hámozott mandulával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.