Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók (10-12 darab) A tésztához 6 tojás, 10 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 1/2 dl víz, a töltekékhez 5 dl habtejszín és porcukor ízlés szerint
Elkészítés A tojások sárgáját egy kevés liszttel és a vízzel jól elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és eközben folyamatosan, apródonként hozzájuk adjuk a cukrot. Ezután könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk a tojások sárgájával, majd a liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal egyforma kis halmokat, "fánkokat" rakunk a tésztából (nyomózsákkal is dolgozhatunk), majd előmelegtett sütőben, alacsony hőfokon lassan sütjük úgy, hogy a sütőajtót fakanállal kissé kitámasztjuk (így a gőz távoni tud). Ha kész, megvárjuk, míg kihűl. Ezalatt porcukorral ízlés szerint édesített, kemény habot verünk a habtejszínből. A fánkokat olvasztott csokoládéval leöntjük, majd kettőt-kettőt tejszínhabbal összeragasztunk. Frissen fogyasztjuk.
Tipp Ízlés szerint cukormázzal is készíthetjük, de a csokoládémázas verzió kevésbé tömény.