Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Indiáner
2011.03.30

indianer.jpg

Hozzávalók (10-12 darab) A tésztához 6 tojás, 10 dkg porcukor, 14 dkg liszt, 1/2 dl víz, a töltekékhez 5 dl habtejszín és porcukor ízlés szerint

Elkészítés A tojások sárgáját egy kevés liszttel és a vízzel jól elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és eközben folyamatosan, apródonként hozzájuk adjuk a cukrot. Ezután könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk  a tojások sárgájával, majd  a liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal egyforma kis halmokat, "fánkokat" rakunk a tésztából (nyomózsákkal is dolgozhatunk), majd előmelegtett sütőben, alacsony hőfokon lassan sütjük úgy, hogy a sütőajtót fakanállal kissé kitámasztjuk (így a gőz távoni tud). Ha kész, megvárjuk, míg kihűl. Ezalatt  porcukorral ízlés szerint édesített, kemény habot verünk a habtejszínből. A fánkokat olvasztott csokoládéval leöntjük, majd kettőt-kettőt tejszínhabbal összeragasztunk. Frissen fogyasztjuk.

Tipp Ízlés szerint cukormázzal is készíthetjük, de a csokoládémázas verzió kevésbé tömény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.