Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1 ek őrölt pirospaprika, só, őrölt bors
Elkészítés A gombákat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a hagymát felkockázzuk. Egy teflonlábosban, olaj és vaj keverékén megpirítjuk a hagymát, picit megsózzuk, hozzáadjuk a gombát is és néhány perc alatt összepároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, fűszerezzük sóval, borssal, 1 dl vízzel felengedjük, lefedjük, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd pici vizet adunk hozzá. Ezt a habarást a forrásban levő gombához adjuk, és alaposan elkeverjük, hogy a szósz ne legyen csomós. Egy-két perc alatt készre főzzük, forrón tálaljuk.
Tipp Jól illik hozzá köretként például a nokedli vagy a burgonyapüré.