Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell, 8 szelet bacon, 1 fej fokhagyma, 1 ek olaj, só, őrölt bors, majoránna, petrezselyemzöld, a körethez 6-8 db burgonya, 5 dkg vaj, só
Elkészítés A pulykamellet vágjuk fel kb. 5 x 15 cm-es hasábokra, éles késsel szurkáljuk meg körbe-körbe, majd az így keletkezett bevágásoknál tűzdeljük meg fokhagymagerezdekkel. Sózzuk és szórjuk meg majoránnával, majd tekerjük körbe baconszeletekkel. A tetejükre hintsünk frissen őrölt borsot is. Az így előkészített pulykamellhasábokat fektessük kiolajozott tűzálló tálba, majd fóliával lefedve tegyük 200 fokos sütőbe és süssük fél órán át.
Ezalatt hámozzuk meg a burgonyákat, kockázzuk fel egyenlő darabokra. Ezután óvatosan, hogy a gőz ne égessen meg bennünket, vegyük le a fóliát a húsról és szórjuk köré a burgonyakockákat, sózzuk meg és daraboljunk rá vajat. Ismét tegyük rá a fóliát, süssük 15-20 percig, majd végül fólia nélkül pirítsuk az egészet aranybarnára.
Tipp Tálaláskor szeleteljük fel a pulykamellhasábokat és szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel. Kínáljunk hozzá befőtteket: pl. citromos-fehérboros körte vagy ecetes szilva nagyon passzol hozzá.