Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4-6 főre
személyenként 1 nagy körte
1 citrom leve
10-15 cm egész fahéj
15-20 szem szegfűszeg
2 db csillagánizs
1 evőkanál cukor (ha a körte édes, elhagyható)
Az öntethez
csokifondü kávéval
Elkészítés
A körtéket meghámozzuk, hosszában hasábokra vágjuk, a szárat és magházat eltávolítjuk, és a citromlével, fűszerekkel ízesített, szükség szerint cukrozott hideg vízben feltesszük főni, majd puhára főzzük. Utána jól behűtjük.
Az öntetet a receptben leírt módon elkészítjük.
A körtéket csak tálalás előtt vesszük ki a hűtőből, és a forró öntettel meglocsoljuk.