Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csokifondü kávéval, Dobitól
2015.04.18

img_7245.jpg


Hozzávalók 4 személyre 20-20 dkg ét- és tejcsokoládé (lehet csokifigura: pl. nyúl vagy mikulás), 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 adag erős feketekávé, vegyes gyümölcs: alma, körte, mandarin, kiwi, eper, stb.

Elkészítés A csokoládét összetörjük, és egy (lehetőleg kerámia vagy teflon) lábosban olvasztani kezdjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a tejet, majd a feketekávét, és addig főzzük, amíg mártáshoz hasonló sűrű öntetet nem kapunk.
A megtisztított, szükség szerint falatnyi darabokra vágott gyümölcsöket a fondüedényben melegen tartott csokoládé öntetbe mártjuk.

Tipp Aki szereti a szokatlanabb ízeket, egy kevés gyömbérporral is ízesítheti a fondüt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.