Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szent Jakab-tojás, francia recept
2012.10.06

sztjakab.jpgHozzávalók 4 főre 4 tojás, 4 dkg (füstölt) reszelt sajt, 2 dkg vaj

 

Elkészítés A tojásfehérjéket a sárgájától elválasztjuk. A fehérjét kissé megsózzuk, habbá verjük, és sütőedénybe simítjuk vagy tálkákba adagoljuk, kis mélyedés(eke)t nyomunk bele kanállal. A tojások sárgáját óvatosan ráhelyezzük a habra, az előkészített mélyedésekbe, az egészet meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk vajdarabkákkal, és néhány percre sütőbe tesszük. Ha a fehérje kezd világos "rózsaszínre" sülni, már kész is.

 

Tipp Előételek részeként, salátákhoz, szendvicsekhez egyaránt felhasználhatjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.