Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db kemény tojás, 10 dkg darabolt, fagyasztott spenót, 1 kk mustár, 1 kk majonéz, 1 kk majonézes torma, 1 kk tejföl,só, őrölt bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma A tetejére a fehérmártáshoz 1,5 dl tej, 1 ek liszt, 5 dkg vaj, só, bors, szerecsendió, 1 tojás sárgája 5 dkg reszelt sajt, 1 ek zsemlemorzsa, kevés vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés Először a tojásokat tesszük fel főni, ezzel együtt a spenótot is felolvasztjuk, majd elkészítjük a fehérmártást. A vajat és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott ek lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve eldolgozzuk benne a nyers tojás sárgáját és a reszelt sajtot, hagyjuk kihűlni.
A keményre főtt tojásokat hideg vízzel lehűtjük, héjukat eltávolítjuk és éles késsel hosszában félbevágjuk. A fehérjéket a mélyedéssel felfelé kivajazott jénai tálba sorakoztatjuk, sárgájukat egy tálban összetörjük, összekeverjük a spenóttal, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Belekeverjük a mustár, majonézt, tormát és tejfölt és az így elkészített sűrű masszát visszatöltjük a kissé megsózott fehérjékbe. A kihűlt fehérmártásból bőségesen kanalazunk a töltött tojások tetejére, megszórjuk zsemlemorzsával, mindegyikre kevés vajat darabolunk és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A sütési idő kb. 15-20 perc, ezalatt a tojások teteje szép pirosra sül.
Tipp Paradicsomcikkekkel díszítve fogysztjuk, melegen és lehűlve is finom.