Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spárga sörtésztában
2013.06.23

sparga-sortesztaban-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre  Egy csomag zöld spárga,1 kk só, 20 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl sör, 0,5 dl olaj, 1 kk só, késhegynyi őrölt bors, olaj a sütéshez

Elkészítés Először elkészítjük a sörtésztát: a liszet, a tojások sárgáját, az olajat, a sót, és az őrölt borsot alaposan összedolgozzuk a sörrel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és belekeverjük a masszába, simára dolgozzuk.A spárgákat lisztbe forgatjuk. Ezután a spárgákat megmossuk, két végüket megfogjuk, meghajlítjuk, a spárgák maguktól eltörnek, a fás részt kidobjuk. A spárgákat lisztbe forgatjuk, hogy jobban megtapadjon rajtuk a sörtészta.

Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat hevítünk. A  lisztezett spárgákat belemártogatjuk a sörtésztába és az olajban aranybarnára sütjük. Vigyázat, ha túl  forró az olaj, a tészta megéghet.

Tipp Önmagában is finom előétel, de készíthetünk mellé valamilyen pikáns szószt mártogatáshoz. Amennyiben marad a sörtésztából,süthetünk benne előre besózott, belisztezett csirkemellcsíkokat, de akár almaszeleteket, vagy cukkinikarikákat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.