Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spárga hollandi mártással, Levintől
2015.04.17

sparga-hollandi-martassal.jpg

Hozzávalók 1 csomag zöld spárga, 2 tojássárgája,100 ml tejszín, néhány evőkanál citromlé, 80 g vaj, só, cukor, fehérbors

Elkészítés A spárgát alaposan mossuk meg, törjük le a fás végeit és főzzük meg sós-cukros vízben.

A tojássárgát és a tejszínt vízgőz felett, habverővel keverjük habos masszává. A gőzről levéve adjuk hozzá a citromlevet, a sót, majd további folyamatos keverés közben az olvasztott vajat. Végül őrölt fehérborssal fűszerezzük.

sparga.jpgLevin mondja Kamaszkoromban olvastam egy könyvet, amelyben a főhős - egy séf - finomabbnál finomabb étkekkel csábított el nőket. Ő készített ilyen előételt. A roppanós spárgafejeket krémes mártásba forgatta, és azzal kínálta a nőt, aki, ha jól emlékszem, azonnal megadta magát, mert erre az érvelésre lehetetlen nemet mondani. És tényleg!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.