Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajttorta fetával, görög recept
2012.09.27

sajttorta--gr.jpgHozzávalók 4 főre A tésztához 20 dkg liszt,  4 ek olívaolaj, csipetnyi só, víz A töltelékhez 20 dkg feta sajt, 2 egész tojás, őrölt bors, 2 csokor petrezselyemzöld, szükség esetén néhány ek tej

Elkészítés A lisztet összekeverjük  az olajjal, egy csipetnyi sóval, és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Ezt összegyúrjuk, majd műanyag fóliába csomagolva 1  órára hűtőbe tesszük.

A fetát lereszeljük, a felvert tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, egy kis borssal lágy krémmé keverjük. Ha szükséges, néhány ek tejet adunk hozzá. A masszát hat egyenlő részre osztjuk.

A tésztát hat egyforma kis cipócskára osztjuk, és az elsőt lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük az első adag sajtkrémmel, majd kinyújtjuk a második tésztaadagot, a tepsibe helyezzük, megkenjük, és így folytatjuk a rétegezést. Legfelülre krém kerüljön.

Végül a sajttortát olajjal meghintjük, forró sütőbe tesszük, és mérsékelt hőfokon, kb. 50 perc alatt ropogós-pirosra sütjük.

Tipp Paradicsommal kiváló előétel, de egyszerű főfogás is lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.