Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajttekercs körözöttel
2011.07.18

sajttek.jpgHozzávalók 30 dkg trappista sajt, 20 dkg boltban kapható (vagy házi) körözött, petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés A sajtot kisebb darabkákra vágjuk és egy lábasban 1-2 ek víz hozzáadásával nagyon lassan melegítjük, amíg fel nem olvad. Várunk egy kicsit, hogy hűljön, és pár perc múlva, amikor ismét dermedni kezd, gyúródeszkára öntjük. Megint várunk egy-két percet, hogy a felülre került forróbb rész is hűlhessen, majd fakanállal vagy nyújtófával téglalap alakúra igazgatjuk az olvadt sajtot, és elegyengetjük, hogy mindenütt egyforma vastag legyen. Gyorsan, egyenletesen  megkenjük körözöttel, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, majd feltekerjük. Fóliába csomagolva hűtjük. Éles késsel vékonyra szeletelve, tálra rendezve kínáljuk.

Tipp Szeletelés előtt pár percre mélyhűtőbe tehetjük, úgy még könnyebben lehet majd vágni. Maradék keménysajtok összeolvasztásával is készíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.