Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db nagyobb paradicsom, 10 dkg vaj, 25 dkg márványsajt, ízlés szerint metélőhagyma vagy zöldhagymaszár, só, bors
Elkészítés A megmosott, megtörölt paradicsomok tetejét (kb. egyharmadát) levágjuk és félretesszük, belsejüket kiskanállal kiszedjük, kissé sózzuk-borsozzuk, mindet megtöltjük a vajból, sajtból és apróra vágott hagymából készült krémmel, majd visszatesszük rájuk a levágott "kalapokat". Pirítóssal vagy barna kenyérrel kínáljuk.
Tipp A kivájt paradicsomok belsejét például pörköltalap készítéséhez használhatjuk vagy lecsóba tehetjük.