Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 nagy cukkini, 4 nagy paradicsom, 10 dkg reszelt parmezán, 2 dl tejföl, 2 ek zsemlemorzsa, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 4 ek olívaolaj, 5 dkg vaj
Elkészítés A cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk, fél cm szélesen felkarikázzuk és egy nagy tepsibe terítjük, olajjal meglocsoljuk. A sütőt 180-200 fokra melegítjük és a cukkinikarikákat alaposan megpirítjuk. Néha érdemes megkeverni, hogy mindnen szelet jól átsüljön. Amíg a cukkini sül, meghámozzuk és kimagozzuk a paradicsomokat, kockákra vágjuk és kicsit megsózzuk. Egy hőálló tepsit kiolajozunk, az aljára terítünk egy sor cukkinit, sózzuk, borsozzuk, parmezánnal meghinjük és a paradicsomok felét is rásimítjuk. Folytatjuk a rétegzést, a tetejére tejföl és sajt kerüljön. Végül szórjuk meg a zsemlemorzsával, daraboljuk rá a vajat és forró sütőben süssük piros ropogósra.
Tipp Forrón és langyosan is kiváló. A tetejét szórjuk meg apróra vágott bazsalikomlevelekkel.