Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Elkészítés 2-4 főre Alacsonyabb falú lábasban 1 liter vizet 2 evőkanál ecettel vagy citromlével felforralunk, majd takarékra állítjuk a tűzhelyet. Az a jó, ha éppen csak gyöngyözik a víz. Óvatosan belecsúsztatunk négy nyers tojást, és vigyázunk, hogy ne üljenek le az edény aljára. Kb. 3 perc múlva finom mozdulatokkal (szűrővel) halásszuk ki őket, csöpögtessük le és máris tálalhatjuk.
Tipp A tojásokat egyenként külön edénykébe, óvatosan üssük fel, anélkül, hogy a sárgájuk kifolyna.
Pirítóssal, friss zöld salátával, reszelt sajttal vagy zöldfőzelékre feltétként egyaránt finom. Előnye, hogy a zsiradékon sült tükörtojásnál kevesebb energiát tartalmaz.