Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsántekercs diós sajtkrémmel
2012.08.18

padlizsantekercs-dios-kremsajttal-011.jpgHozzávalók 4 főre 2 db közepes padlizsán, 12 dkg feta sajt, 2 ek tejföl, 5 dkg natúr krémsajt, 8-10 dkg dióbél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés A padlizsánokat hosszában kb. fél cm széles csíkokra vágjuk, üvegtálba tesszük, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Amikor keserű levét kiengedte, papírral leitatjuk a felesleges nedvességet és bordázott aljú serpenyőben olívaolajon a szeletek mindkét oldalát alaposan átsütjük, tálra tesszük, kihűtjük.. (A bordázott serpenyő elmaradhat, csak esztétikai szempontból van jelentősége.) A diót szárazon megpirítjuk és nagyobb darabokra vagdossuk. Sütés közben meghinthetjük sóval és spriccelhetünk rá egy kevéske vizet. 

padlizsantekercs-kicsi003.jpg

Ezután a fetát összedolgozzuk a tejföllel, belekeverjük a darabolt diót, az aprított petrezselyemzöldet és ízlés szerint borsozzuk (sózni nem kell, a feta sós).

Összeállatás A kihűlt padlizsánokat megkenjük a krémmel és feltekerjük, díszíthetjük krémmel, dióval, petrezselyemlevéllel.

Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva pirítóssal tálaljuk.

Tipp Aki szereti, a végén locsolja meg egy kis frissen facsart citromlével.A padlizsánok héját éles késsel eltávolíthatjuk a szeletelés-sózás előtt. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.