Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsántál boursinnel és sült paprikával
2012.08.04

padlizsanta-boursinnell-009.jpgHozzávalók 1 nagy vagy két kicsi padlizsán, 1 nagy vagy két kicsi sárga vagy piros paprika, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 lime vagy 1 citrom, 1 dl olivaolaj, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, bors és 8-10 dkg boursin

Elkészítés A padlizsánokat ujjnyi vastagra felkarikázzuk, megsózzuk, egy üvegtálban 15 percig állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Nagy serpenyőben 4 ek olajat hevítünk, a padlizsánokat kb. 15 perc alatt átsütjük, majd egy szép tálon elrendezzük, félretesszük.

A maradék olajhoz még hozzáteszünk 2 evőkanállal és a felkockázott paprikát hirtelen, nagy hőfokon megsütjük. Megsózzuk, borsozzuk,  a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát, és rácsavarjuk a citrom levét.

A boursint elkészítjük (vagy készet is használhatunk).

Összeállítás A padlizsánszeleteket jócskán megkenjük boursinnel, rájuk halmozzuk a kisült, fűszeres paprikát, végül apróra vágott petrezselyemzölddel bőségesen megszórjuk.

Tipp Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Előételként vagy natúr húsokhoz köretként is kínálhatjuk.  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.