Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 padlizsán, 1 nagyobb vöröshagyma, kb. 1 dl olíva olaj, citromlé, só, őrölt fekete bors
Elkészítés A padlizsánt megmossuk, megtöröljük és sütőben vagy főzőlapon (minden oldalán) megsütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, fakanállal egy mély tálban összenyomkodjuk. Összemixeljük az apróra vágott vagy ledarált vöröshagymával, ízlés szerint citromlével, sóval, borssal, és annyi olajjal, hogy krémes állagúvá váljon. Zárt edényben lehűtjük, forró pirítóssal vagy barna kenyérrel, és paradicsommal kínáljuk.
Tipp Vassal érintkezve a padlizsán keserűvé válik - ezért javasolták korábban a keveréshez fakanál használatát. A mai acéleszközökkel azonban nyugodtan hozzá nyúlhatunk, nem változik az íze.