Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsánkrém
2011.07.18

Hozzávalók 4 személyre 2 padlizsán, 1 nagyobb vöröshagyma, kb. 1 dl olíva olaj, citromlé, só, őrölt fekete bors

Elkészítés A padlizsánt megmossuk, megtöröljük és sütőben vagy Képfőzőlapon (minden oldalán) megsütjük.  Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, fakanállal  egy mély tálban összenyomkodjuk. Összemixeljük az apróra vágott vagy ledarált vöröshagymával, ízlés szerint citromlével, sóval, borssal, és annyi olajjal, hogy krémes állagúvá váljon. Zárt edényben lehűtjük, forró pirítóssal vagy barna kenyérrel, és paradicsommal kínáljuk.

Tipp Vassal érintkezve a padlizsán keserűvé válik - ezért javasolták korábban a keveréshez  fakanál használatát. A mai acéleszközökkel azonban nyugodtan hozzá nyúlhatunk, nem változik az íze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.