Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 db közepes padlizsán, 2 fej hagyma,1 szál sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, 1 közepes zellergumó, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk szárított lestyán, 1 csomag friss petrezselyem, 1 citrom leve, 1 ek majonéz, 1 kk. mustár, só, bors, 4 ek olívaolaj
Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, 2x2 cm-s kockákra daraboljuk, sózzuk és negyed órára félretesszük. Ezután kinyomkodjuk, tepsibe rendezzük, olívával bőven meglocsoljuk és forró sütőben 30 perc alatt jól átsütjük. Ezalatt a többi gyökérzöldséget sós vízben puhára főzzük (vagy az előzőleg készített húsleves zöldségeit használjuk fel), lecsöpögtetjük és félretesszük. Egy nagy serpenyőben a kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt és a zöldségeket, majd az egészet botmixerrel péppé zúzzuk. Az így kapott masszát egyszer jól átforraljuk, majd keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi fűszert, a majonézt, a mustárt,a citromlevet és jól összekeverjük. Kihűtjük és pirítóssal tálaljuk.
Tipp Akkor csináljuk meg ezt a mennyiséget, ha sok vendéget várunk, mert a zöldségek miatt kevésbé áll el, gyorsabban kell elfogyasztani.