Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 adaghoz 1 db natúr camembertsajt, néhány ágacska friss rozmaring, petrezselyemzöld és snidling, 1 kk majoránna és/vagy kakukkfű ízlés szerint, 1-2 db szárított paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, kb. 2 dl olívaolaj
Elkészítés Egy zárható üvegtál vagy befőttesüveg aljába töltünk 1 dl olívaolajat, beletesszük a zöldfűszerek és a paracsicsom felét. A camembertsajtot késsel megszurkáljuk, majd megtűzdeljük tisztított és csíkokra vágott fokhagymagerezdekkel. Az így előkészített sajtot az edénybe helyezzük, felöntjük az olajjal, hogy teljesen ellepje, rászórjuk a majoránnát és/vagy kakukkfüvet, valamint a maradék zöldfűszert, fokhagymát, és szorosan lezárjuk. Szobahőmérsékleten 3-4 napig érleljük.
Pirítósra kenve fogyasztjuk.
Tipp Ha fűszeres olajban eltett, szárított konzerv paradicsomot vásárolunk, annak az pácolaját is felhasználhatjuk.