Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 25 dkg sárgaborsó, 1 db vöröshagyma, 1 db babérlevél, 6-8 db olajban pácolt, szárított paradicsom, 2 ek borecet, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej lilahagyma, 3-4 db friss bazsalikomlevél, 1 kk oregano,1 kk kakukkfű, 3-4 ek olívaolaj, só, frissen őrölt bors
Elkészítés A sárgaborsót néhány órán át áztassuk hideg vízben. Az így előkészített borsókat egy lábasban dupla mennyiségű vízben tegyük fel főni egy fej hagymával, babérlevéllel, sóval fűszerezve és kb. egy óra alatt, lassú tűzön főzzük puhára. Szűrjük le és vegyük ki a babérlevelet. A szárított paradicsomokat, fokhagymagerezdeket, lilahagymát, oreganót, kakukkfüvet, bazsalikomot és az ecetet tegyük aprítógépbe és zúzzuk finomra. Adjuk hozzá a puhára főtt sárgaborsót, majd az olívaolajat is fokozatosan adagolva, folytassuk a pürésítést. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Tipp Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és kínáljunk mellé görög pitát vagy friss bagettet.