Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 lepényhez 1 db kemény, nagy cukkini, 10 dkg túró, 5 ek zabpehely, 3 ek zsemlemorzsa, 2 ek olaj, 5 dkg reszelt sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 mk só, 3 db közepes tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 kk szárított kapor, 1 mk őrölt kakukkfű, 1 mk őrölt köménymag, és csipetnyi őrölt pirospaprika valamint reszelt sajt a tetejére
Elkészítés A cukkinit megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, 10 perc állás után kinyomkodjuk, nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a zabpelyhet, a morzsát, a felvert tojásokat, az olajat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert, majd ízlés szerint utólag még sózzuk és borsozzuk. Ezután kb. egy órán át állni hagyjuk, hogy a zabpehely és a morzsa megduzzadjon.
Egy nagy serpenyőt kiolajozunk, és beleterítjük a masszát, a tetejére olajat csepegtetünk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb.20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és kevés őrölt pirospaprikával.