Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 darabhoz 2 db kemény, nagy cukkini, 25 dkg túró, 10-12 ek zabpehely, 6 ek zsemlemorzsa, 4 ek olaj, 5 dkg pirított mogyoró, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk só, 3 db közepes tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 ek szárított kapor, 1 mk őrölt kakukkfű, 1 mk őrölt köménymag, 1 kk őrölt pirospaprika, ízlés szerint fasírtfűszer
Elkészítés A cukkiniket megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, 10 perc állás után kinyomkodjuk, nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a zabpelyhet, a morzsát, a felvert tojásokat, az olajat, a ledarált pirított mogyorót, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert, majd ízlés szerint utólag még sózzuk és borsozzuk. Ezután kb. két órán át állni hagyjuk, hogy a zabpehely és a morzsa megduzzadjon.
Egy nagy sütőlapot kiolajozunk, nedves kézzel gombócokat formálunk a masszából és a sütőlapra sorakoztatjuk. A gombócokat kissé lenyomkodjuk, tetejükre olajat csepegtetünk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Amennyiben a cukkinifasírtok alja túlságosan hamar sülne, érdemes félidőben óvatosan megforgatni őket.
Tipp Főzelékekhez feltétként, illetve hagyományos módon rizskörettel, vagy burgonyával körítve húspótlóként fogyaszthatjuk. Kanalazhatunk a tetejükre sózott tejfölt, vagy kevés majonézt is.