Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bruschetta mozarellával
2014.02.02

  brusquetta-mozarellaval-0011.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 csomag előhűtött, fokhagymás-vajas, félkész baguette, 20 dkg mozarella, 4 db paradicsom, 8-10 db olajbogyó, 12-16 karika kígyóuborka, 1-2 ek citromos olívaolaj, frissen őrölt bors, só, egy kevés petrezselyemzöld aprítva

Elkészítés A mozarellát, a paradicsomokat és az uborkát egyforma vastagra felkarikázzuk. A baguetteket az előkészített vágások mentén felszeleteljük és egy nagy serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.

A frissen pirított kenyereket tálra helyezzük, megrakjuk a sajttal, paradicsommal, uborkával és olajbogyóval. Megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk aprított petrezsemzölddel és azonnal kínáljuk.

Tipp A félkész baguettet nagy bevásárlóközpontokban vehetjük meg. Citromos olívaolaj híján egy evőkanálnyi natúr olívaolajba keverjünk néhány csepp citromlevet és egy kevés reszelt citromhéjat, és azzal locsoljuk meg a bruschettákat.

Kínálhatjuk salátaágyon is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.