Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spárga-narancs saláta
2012.05.01

sparga-narancs-salata-004.jpgHozzávalók 4 főre 4 db közepes narancs, 2 fej lilahagyma, 1/2 kg zöld spárga,  néhány salátalevél, 1/2 dl olívaolaj, 1 db citrom kifacsart leve, 1 kk mustár, 2 ek cukor, só, frissen őrölt színesbors

Elkészítés A spárgák fás végét levágjuk, majd a zsenge hajtásvégeket sós-cukros vízben 10 perc alatt puhára főzzük, lecsepegtetjük, és félretesszük, hogy  kihűljenek.

Ezalatt a narancsokat éles késsel meghámozzuk (ne maradjon rajtuk a fehér szivacsos héj sem), majd vékony karikákra szeleteljük és egy tál aljára halmozzuk. A lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk és beborítjuk velük a narancsszeleteket.

Végül elrendezzük a salátán a spárgákat is, és az egészet leöntjük az olaj-citrom-só-bors-mustár keverékéből készített öntettel. Óvatosan elkeverjük, tálalásig legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Tipp Kínáljuk salátaleveleken.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.