Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre kb. 6 db kis cékla, 2 db közepes narancs, 2 db közepes vérnarancs, fél fej jégsaláta, só, bors, 4 ek citromos olívaolaj (nagy bevásárlóközpontokban kapható), aprított snidling a tetejére
Elkészítés A céklákat megmossuk és kb. 1 óra alatt héjukban puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. Ezalatt a narancsokat meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A céklákat is meghámozzuk, a narancsokhoz hasonlóan felkarikázzuk. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk.
Tálalás Egy nagy, lapos tálon elterítjük a felcsíkozott jégsalátát és felváltva lerakjuk a narancs- és céklaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromos olívaolajjal, megszórjuk aprított snidlinggel, és fogyasztás előtt legalább egy órán át állni hagyjuk.
Tipp Pirítóssal, vagy friss bagettel fogyasztjuk, de illik hozzá a sült burgonya is. Amennyiben nem önálló fogásként fogyasztjuk, jól illik csirke- vagy pulykasülthöz körítésnek is.