Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mézes-citromos körteleves
2013.09.15

 

mezes-citromos-korteleves-005.jpg

Hozzávalók 4 személyre 5 db érett körte + 2 db körte a díszítéshez, 1 kis pohár tejföl, 1 db citrom, 2 ek méz, 1 cs vaníliás cukor, 1-2 db egész fahéj, 1 mk őrölt szegfűszeg

Elkészítés A körtéket meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk, és annyi fahéjas-citromos vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. A díszítésre szánt 8 db körtecikket szűrőkanál segítségével kivesszük, félretesszük, a többit botmixerrel pépesítjük (előtte a fahéjat is kivesszük, de pépesítés után visszatesszük, hogy az íze kioldódjon). A mézet és a vaníliás cukrot elkeverjük a tejfölben és a forrásban lévő leveshez adjuk, folytonos kevergetés mellett besűrítjük.

Tipp A levest a félretett körteszeletekkel, tejszínhabbal és őrölt szegfűszeggel díszítjük. Forrón és hidegen is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.