Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kapros-citromos zöldségkrémleves
2014.01.02

kapros-citromos-zoldseg-kremleves-0041.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db burgonya, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1/2 kis zeller, 1 csokor friss kapor, 1 db citrom leve, 2 db babérlevél, 2 ek olaj, 1 liter húsleves vagy zöldségleves (kockából), 3-4 ek tejföl, 1 ek citromos olívaolaj  és 2-3 dkg reszelt parmezán sajt  a tetejére, só, bors

Elkészítés A hagymát felkockázzuk és egy nagyobb lábosban 2 ek olajon üvegesre pároljuk. A megtisztított és felkarikázott répákat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és tovább pároljuk. Ezalatt a burgonyát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és a már félig megpuhult zöldségekhez keverjük. Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük a babérlevéllel, kaporral, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. A már kész, forrásban lévő levesbe belekeverjük a tejfölt, kivesszük belőle a babérleveleket, belefacsarjuk a citromlevet és botmixerrel pépesítjük.

Tálaláskor megszórjuk friss kaporral, reszelt parmezánnal, és meglocsoljuk citromos olívaolajjal. Forrón fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.