Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 közepes vagy nagyobb fej hagyma, 3 dkg vaj, 1 liter tej, 1 liter fűszeres húsleves, vagy helyette 2 húsleveskocka 1 liter vízben feloldva, őrölt bors, ízlés szerint zöldfűszer és só, 4 kis szelet pirított kenyér, 5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés A hagymát kockákra vágjuk és takarékon, állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk a vajon. Ráöntjük a húslevest (vagy a vizet a húsleveskockákkal), gyorsan felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejet. Amikor a leves ismét felforrt, a tűzhelyet ismét takarékra állítjuk és ízlés szerint fűszerezzük a levest, amely ezzel el is készült. Négy mély, hőálló leveses tányérba egy-egy jól megpirított kenyérszeletet helyezünk, rámerjük a levest, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe vagy grlillezőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt a tetején meg nem pirul.
Tipp Még egyszerűbb tálalni, ha hagyományos módon tesszük az asztalra, és mindenki magának mer belőle, illetve tehet hozzá kockákra vágott pirítóst, reszelt sajtot.