Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rizibizi árpagyöngyből
2012.09.29

rizi-bizi-arpagyongybol-002.jpgHozzávalók 4 főre 20 dkg hántolt (gersli) árpagyöngy,  1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 15-20 dkg mirelit (vagy tisztított friss) zöldborsó, só, bors, 2 ek olaj

Elkészítés A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy mélyebb, lefedhető serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát pici sóval üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a gerslit, öt percig együtt pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk. Forrás után minimálisra csökkentjük a hőt, és az edényt lefedve, 20 percen át pároljuk. Ezután a zöldborsót a már majdnem puha gerslihez adjuk. További tíz percig pároljuk (ha nem elég a víz., apránként pótoljuk). Végül gazdagon megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.

Tipp Fogyaszthatjuk  rizsből készült rizibizi helyett, tökéletesen pótolja és egészségesebb is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.