Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8-9 db közepes, friss, fiatal sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, néhány darab olajban eltett, szárított paradicsom, 1 üveg paradicsomsűrítmény (kb. 35 dkg), 4 gerezd fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 mk kakukkfű, 2 db babérlevél, 1/2 citrom leve, és csíkok a héjából, 2 ek méz, só, 2 ek olaj, 1 kk vaj, petrezselyemzöld
Elkészítés A hagymát felkockázzuk, a répát meghámozzuk, hosszában elfelezzük és ferdén kb 4 cm-es hasábokra daraboljuk. Egy serpenyőben a hagymát kevés olajon és vajon megpirítjuk, megsózzuk és rádobjuk a feldarabolt répákat.
Pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott szárított paradicsomokat és felöntjük a paradicsomszósszal valamint kb. 2,5 dl vízzel. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, babérlevéllel és a citrom héjából is levágunk 2 ujjnyi széles csíkot (ezeket majd később kivesszük az ételből) és a répához adjuk.
Lefedve kb. 35-40 perc alatt puhára pároljuk, rácsurgatjuk a mézet, gyorsan elkeverjük, kicsit összepirítjuk és végül meglocsoljuk a fél citrom levével. A babérleveleket és citromhéjdarabokat kivesszük, megszórjuk petrezselyemzölddel és azonnal tálaljuk.
Tipp Fogyaszthatunk hozzá natúr csirkemellet, vagy más sültet.