Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8-10 db közepes méretű sárgarépa, 4-5 dkg vaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 narancs leve, 6-8 friss mentalevél, só, bors
Elkészítés A sárgarépákat meghámozzuk, felkarikázzuk, serpenyőbe téve olvasztott vajon megpároljuk. Picit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd egy narancs levét ráfacsarjuk, összekeverjük, még egyszer átforraljuk.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss mentalevéllel. (Amennyiben nincs otthon menta, nyugodtan használjunk helyette petrezselyemzöldet.)
Tipp Kiváló köret natúr sültekhez, de vajon párolt, sózott burgonyával önálló fogásként is megállja a helyét.