Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 12 db sós palacsinta, 0,5 kg mélyhűtött leveles spenót, 3 db kemény tojás, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt sajt reszelve, 5 dkg egyéb kemény sajt, pl. trappista, reszelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk só, késhegynyi őrölt bors, 2 ek olaj
Elkészítés A palacsintákat megsütjük és féltretesszük, a kemény tojásokat megtisztítjuk, sajtreszelőn lereszeljük. A mirelit spenótot kissé felengedve egy lábosba tesszük és olajon pár perc alatt megpároljuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük (bátran fűszerezzünk, a spenót igényli az erősebb ízeket, különben jellegtelen marad). Felengedjük 1 dl tejszínnel, belekeverjük a reszelt füstölt sajtot és hozzáadjuk a lereszelt kemény tojásokat is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a palacsintákat.
Egy hőálló tálat kissé kiolajozunk, egymás mellé fektetjük benne a feltekert palacsintákat, tetejüket tejföllel elkevert, picit megsózott tejszínnel megkenjük és a reszelt sajttal megszórjuk. (Általában a palacsinták csak 2 rétegben férnek el.) 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt pirosra sütjük és forrón tálaljuk.