Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenóttal töltött palacsinta
2013.10.20

 spenottal-toltott-palacsinta-008.jpg

Hozzávalók 4 személyre 12 db sós palacsinta, 0,5 kg mélyhűtött leveles spenót, 3 db kemény tojás, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt sajt reszelve, 5 dkg egyéb kemény sajt, pl. trappista, reszelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk só, késhegynyi őrölt bors, 2 ek olaj

Elkészítés A palacsintákat megsütjük és féltretesszük, a kemény tojásokat megtisztítjuk, sajtreszelőn lereszeljük.  A mirelit spenótot kissé felengedve egy lábosba tesszük és olajon pár perc alatt megpároljuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük (bátran fűszerezzünk, a spenót igényli az erősebb ízeket, különben jellegtelen marad). Felengedjük 1 dl tejszínnel, belekeverjük a reszelt füstölt sajtot és hozzáadjuk a lereszelt kemény tojásokat is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a palacsintákat.

Egy hőálló tálat kissé kiolajozunk, egymás mellé fektetjük benne a feltekert palacsintákat, tetejüket tejföllel elkevert, picit megsózott tejszínnel megkenjük és a reszelt sajttal megszórjuk. (Általában a palacsinták csak 2 rétegben férnek el.) 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt pirosra sütjük és forrón tálaljuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.