Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Párolt gomba articsókával és mézes padlizsánnal
2012.10.31

parolt-zoldsegek-2012-154.jpgHozzávalók 4 főre 40 dkg gomba, 1 nagy padlizsán, 1 db articsókakonzerv, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 2 ek olívaolaj, 1 ek méz, 1 citrom leve

Elkészítés A padlizsánt felszeleteljük és besózva 20 percre félrfetesszük, hogy esetleges keserű levét kiadja. Míg a padlizsánok a sóban állnak, a gombákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk, majd felhevített olajon, sóval, borssal fűszerezve, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk friss petrezselyemzölddel és melegen tartjuk. Ezután megtörölgetjük a padlizsánszeleteket, egy másik, nagy serpenyőben olajat hevítünk és ezen mindkét oldalukat pirosra sütjük A végén kevés mézet csorgatunk rájuk és még egy percig sütjük, hogy a méz karamellizálódjon. A visszamaradt olajon megforgatjuk a lecsepegtetett articsókákat is.

Tálalás Minden tányérra teszünk párolt gombát, padlizsánt és articsókát is, nagyon finom lesz, ha a végén az egészet meglocsoljuk citromlével. Pirítóssal kínálva kiváló előétel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.