Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

LevelezőlistaKrka - igazi világszám, Horvátországban
2013.07.14

krka-15-198.jpgKözép- és Dél-Dalmáciába jövet-menet, épp útba esik a Krka Nemzeti Park. Odafelé nagyszerű bemelegítés (jobb, ha minél előbb hozzászoktatjuk magunkat a természeti csodákhoz), visszafelé jövet pedig ideális levezetés, vagy ráadás: a tenger, a gyönyörű tengerparti városok után még kapunk búcsúzóul valamit – valami egészen mást.

A Krka Nemzeti Park igazi világszám. A horvátországi Sibeniktől 23 km-re található, s az autópályáról nézelődve, el se tudjuk képzelni, hogy milyen különleges világ bújik meg itt, a hegyek között. Míg a tengerparton pusztító a hőség, minden kiszáradt, kopár, addig ez a táj zöld és buja. És nemcsak messziről lehet bámulni, hanem szó szerint elmerülhetünk benne és "megtapogathatjuk" .

krka-14-197.jpgAz összevissza kanyargó  Krka folyó mellett  kiépített ösvényeken sétafikálhatunk, kis hidakon kelhetünk át a hol keskenyebb, hol szélesebb vízen, üldögélhetünk kisebb-nagyobb tavak partján. Sőt: nemcsak hogy közvetlen közelről nézhetjük a vízeséseket, hanem például meg is fürödhetünk abban a tóban, nyakunkba zubogtatva a vizet, amit a legszebb vízesések egyike alakított ki.

Ezek persze, nem nagy vízesések, "csak" 30-40 méter magasról zuhannak le, de nagyon látványosak. A tavak némelyike 200 méter mély, hajók is járnak rajtuk. Órákat lehet eltölteni a növények, halak, s más állatfélék nézegetésével, de több száz éves építészeti emlékek is akadnak a szigeteken.

krka-22-219.jpg

Egyébként, szerencsés módon, a parkot először madártávlatból láthatjuk: a parkolóból autóbusz visz szűk, kanyargós hegyi utakon a vízesésekhez. Aki tériszonyos, kapaszkodjon!

A Park nemcsak természeti szépségeket kínál: lehet enni-inni, kávézni, a helyi árusoktól finomságokat vásárolni. Különösen ajánljuk a pálcikára szorosan egymás mellé fűzött, friss fügéből és babérlevélből készült  "saslikot"

 

A mappában található képek előnézete Krka vízesés, Horvátország

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.