Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

LevelezőlistaEgy csésze kávé - a siófoki víztoronyban
2012.09.21

siofokviztorony0.jpgA víztorony 1912-ben épült Guth Árpád és Gergely Jenő tervei szerint, 45 méter magas, és a siófoki Szabadság téren található - gyönyörűen felújított állapotban. Környezete is nemrég újult meg. Eredeti funkciójától eltérően, a második világháború alatt tüzérségi megfigyelőhelyként hasznosították a németek. Ma sem vizet tárol, de immár sokkal békésebb célokat szolgál: kilátótorony lett belőle.

Ha megvesszük a belépőjegyet, panorámalifttel suhanhatunk a magasba kávézni, merthogy kávézó és oxigénbár is található benne. Vagy: mehetünk még följebb, körülnézni. A terasz tériszonyosoknak kevésbé ajánlható, ugyanis korlát helyett plexiüveg fut körbe rajta, ám éppen ez az előnye is - igazán pompás a kilátás!

Elláthatunk a Balatonig, sőt jó időben azon is túl, valamint felülről is megszemlélhetjük a környéket - beleértve az idén felavatott Széchenyi-szobrot, Varga Imre alkotását. Ne lepődjünk meg azon, hogy "a legnagyobb magyar" alakja itt szökőkút közepén, egy hajóorrban áll: Széchenyi volt a Balatoni Gőzhajózási Társaság alapítója és örökös elnöke is.

De beszéljenek inkább a képek!

 

 

A mappában található képek előnézete Egy csésze kávé - a siófoki víztoronyban

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.