Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 nagy, kemény körte, 20 dkg sonka, 10 dkg reszelt sajt (Trappista) 1 ek tejföl, 1 kk mustár, só, bors, 1 citrom leve, szerecsendió
Elkészítés A körtéket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. Egy lábosban vizet forralunk, belecsavarjuk a citrom levét és a körtéket kb. 5 percig előfőzzük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, papírra tesszük. Egy kiskanállal kiszedjük a körték belsejét, hogy csak kb. fél cm-s szélük maradjon,de vigyázzunk, ne lyukasszuk ki az oldalukat, majd egy kivajazott jénaiba sorakoztatjuk. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, mustárral sóval, borssal, és beledolgozzuk a körték kiszedett húsát is. Az így elkészített keveréket a körtékre halmozzuk, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és meghintjük szerecsendióval. Forró sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk.
Tipp A töltelékbe keverhetünk egy kanál juhsajtot is.