Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 50 dkg szárított füge, 15 dkg méz, fügénként 2-3 db natúr mandula, 10 dl száraz vörösbor, 2,5 dl narancslé, 1 nagyobb fahéjrúd, egy darabka narancshéj; az öntethez 1 doboz natúr joghurt, 1 ek méz, 1 mk őrölt fahéj
Elkészítés Egy nagy lábasba öntjük a bort és a narancslevet, hozzákeverjük a mézet és belerakjuk a fahéjat, narancshéjat. Felmelegítjük és kb.10 percen át alacsony hőfokon, fedő nélkül forraljuk. A megmosott, langyos vízben előáztatott fügéket hosszukban bevágjuk és beledugjuk a mandulákat, majd óvatosan a forrásban lévő lébe tesszük, és fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 45 percig főzzük.
Az öntethez kis tálban összekeverjük a joghurtot, a mézet és a fahéjat, és az egészet legalább 30 percre behűtjük.
Tipp Ajándékba is vihetjük a mandulás fügét, ha magunk-díszítette, szép üvegbe tesszük és ráöntünk annyit a főzőléből, ami ellepi.