Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre 2 db sárgarépa, 2 nagyobb fej gomba (csiperke), 2 szál újhagyma, 4-5 levél káposzta, rizstészta (1 csomag negyede, négy kockának van csomagolva), 2-3 ek szójaszósz, 2-3 ek ketchup, 1 ek cukor, 2 tojás, só, bors, chili, olaj
Elkészítés A gombát meghámozzuk, felszeleteljük. Az újhagymát karikákra, a sárgarépát hosszú, vékony szeletekre, a káposztát csíkokra metéljük.
A rizstésztához vizet forralunk, a tésztára öntjük, 7-8 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
A wokban (vagy ha nincs: nagyobb teflonserpenyőben) olajat hevítünk, belezúdítjuk a zöldségeket, és 8-10 percig pirítjuk. Borssal, chilivel ízesítjük. Sózni a végén érdemes, mert a szójaszósz önmagában is elég sós! Felöntjük a szójaszósszal, megszórjuk cukorral, hagyjuk benne karamellizálódni a zöldségeket. Végül ketchuppal ízesítjük.
Lazán felverjük a tojásokat egy kevés sóval, és a zöldségekhez öntjük. Összesütjük a tojással és tálaljuk. Ha van egy kevés ecetes gyömbérünk, kínáljuk mellé, jól harmonizál az édes-sós ízekhez.
Levin mondja ...ennek az ételnek az égvilágon semmi köze Japánhoz. Csak halványan hasonlít. Sóhajnyit emlékeztet... Én legalábbis az ilyen ízek kapcsán intenzíven magam elé képzelem a térképen kockásra mintázott rizs- és babföldeket, a párhuzamosan futó utakat és csatornákat, az éjjel megvilágított eper-fóliasátrakat, az örökké elvarázsoló torii kapukat, a Joyfull-feliratokat... huh! Ha belelendülök, rámegy ez a poszt Japán címszavakban történő bemutatására. Vissza a vacsorámhoz! Készítettem már yakisobát, ez is olyasmi, csak gomba és tojás is került bele. Laktató, gyors és finom.
Végül azoknak, akik érti, miről beszélek:" Chizu de oshiete kure masen ka?" ;)