Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Török rakott csirke
2010.06.26

Kép Hozzávalók 4 személyre  4-6 db kis csirkecomb, 2 közepes padlizsán, 1 dl rizs, 4 db paradicsom, 4 ek olaj, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 ek Vegeta, kevés citromlé, só, bors ízlés szerint

Elkészítés A megmosott padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, ráöntjük a citromlevet, és  negyed óráig állni hagyjuk. Azután papírral töröljük meg és tegyük félre. Az alsó és felső csirkecombokat alaposan  sózzuk be, forró olajon serpenyőben minden oldalukat süssük pirosra, tegyük félre. A maradék olajon süssük meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát (pótoljuk az olajat, ha nem elég).

Tűzálló tálba tegyünk egy sor padlizsánt, erre szórjunk vöröshagyma-karikákat  és sózzuk meg. Fektessük rá a combokat, szórjuk a megmosott rizst, takarjuk be a paradicsomszeletek felével, szórjuk meg zúzott fokhagymával, borssal, és borítsuk be a maradék padlizsánnal, hagymával. A tetejére paradicsomszeletek kerüljenek.

Keverjük el 3 dl vízben a Vegetát és öntsük a rétegekre (lepje el egy ujjnyi magasan!). Fedjük le alufóliával, és pároljuk forró sütőben addig, amíg az összes lé el nem tűnik alóla. Ekkor vegyük ki a sütőből,  simítsuk rá a tejfölt  és gyorsan pirítsuk meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Graz

(Eveline, 2017.10.17 15:17)

Én egy török emberrel fogom megkostoltatni.