Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4-6 db kis csirkecomb, 2 közepes padlizsán, 1 dl rizs, 4 db paradicsom, 4 ek olaj, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 ek Vegeta, kevés citromlé, só, bors ízlés szerint
Elkészítés A megmosott padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, ráöntjük a citromlevet, és negyed óráig állni hagyjuk. Azután papírral töröljük meg és tegyük félre. Az alsó és felső csirkecombokat alaposan sózzuk be, forró olajon serpenyőben minden oldalukat süssük pirosra, tegyük félre. A maradék olajon süssük meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát (pótoljuk az olajat, ha nem elég).
Tűzálló tálba tegyünk egy sor padlizsánt, erre szórjunk vöröshagyma-karikákat és sózzuk meg. Fektessük rá a combokat, szórjuk rá a megmosott rizst, takarjuk be a paradicsomszeletek felével, szórjuk meg zúzott fokhagymával, borssal, és borítsuk be a maradék padlizsánnal, hagymával. A tetejére paradicsomszeletek kerüljenek.
Keverjük el 3 dl vízben a Vegetát és öntsük a rétegekre (lepje el egy ujjnyi magasan!). Fedjük le alufóliával, és pároljuk forró sütőben addig, amíg az összes lé el nem tűnik alóla. Ekkor vegyük ki a sütőből, simítsuk rá a tejfölt és gyorsan pirítsuk meg.
Graz
(Eveline, 2017.10.17 15:17)