Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz 2,5 bögre liszt, 1,5 bögre tej, 2 db tojás, 5-7 dkg feta sajt, 10 dkg reszelt sajt (a fele füstölt), 1,5 zacskó sütőpor, 20 dkg mirelit leveles spenót, 6-8 db szárított paradicsom, 1 mk őrölt bors, 1 kk só, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 gerezd zúzott fokhagyma, szezámmag a tetejére
Elkészítés A spenótot egy lábosban felmelegítjük, majd szűrőbe tesszük és a levét egy kanál segítségével alaposan kinyomkodjuk. Összekeverjük a zúzott fokhagymával. A szárított paradicsomokat kis kockákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a fetát felkockázzuk.
A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, a szerecsendiót, a borsot, hozzáadjuk a fokhagymás spenótot és a sajtokat. A tejben elkeverjük a tojásokat és ezt is a tésztába keverjük.
A sütőformákat vajjal kikenjük, majd 2/3 magasságban megtöltjük a masszával. A tetejükre szezámmagot szórunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp A kész muffinokat díszítsük egy kanál tejföllel és őrölt pirospaprikával.