Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spanyol fokhagymaleves
2011.01.15

fokhlev.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 ek olívaolaj 4-6 gerezd zúzott vagy darált fokhagyma, 4 szelet szikkadt kenyér kockákra vágva, 1 tk pirospaprika, 6 csésze csirke- vagy zöldségleves (kb. 1,2 l -  leveskockából is készülhet), 1 babérlevél, 1 tk , 1 csipetnyi őrölt feketebors, 4 tojás, apróra vágott, friss (vagy szárított) koriander vagy petrezselyemzöld a tálaláshoz

Elkészítés Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, és közepes hőmérsékleten, kevergetés mellett pirítsuk benne világos aranyszínűre a fokhagymát. Lyukas szűrőkanállal szedjük ki, és az olajban pirítsuk át  kevergetve a kenyérkockákat (kb. 3-5 perc). Tegyük vissza a fokhagymát az olajba, gyorsan keverjük hozzá a paprikát, majd azonnal öntsük fel a levessel (vagy a vízzel, és tegyük bele az elmorzsolt leveskockát). Adjuk hozzá a babérlevelet, szükség szerint sózzuk, és forraljuk össze.

Egyenként, óvatosan üssük fel a tojásokat úgy, hogy egyben maradjanak, és csúsztassuk egyenként a forró levesbe. Ha kb. 4 percig főzzük, a sárgája folyós marad, ha kicsit tovább, akkor az is megkeményedik. 

Ezután kapcsoljuk ki a tűzhelyt, a tányérokban osszuk el egyenletesen a pirítottkenyér-kockákat, a tojásokat, merjük rájuk a levest és szórjuk meg korianderrel vagy petrezselyemmel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.