Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre: 600 g apró szemű újburgonya (ha van), 2 nagy fej fehér hagyma, 2 zöld vagy piros húsú paprika, 2 cukkini, 2 érett paradicsom, 6 dl zöldségleves (vagy 3 dl víz és 1 zöldségleveskocka), 2 teáskanál mustár, 2 dl hámozott, passzírozott paradicsom (most maradék bolognai szószt használtam, így is finom lett, de ezt csak az utolsó 10 percben kevertem a zöldségekhez), olívaolaj, só, bors, csípős pirospaprika, fűszerkömény, petrezselyem
Elkészítés A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, a burgonyát alaposan megmossuk, és elnegyedeljük. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát és a krumplit és 4-5 percig kevergetve pirítjuk. A cukkinit előbb félbe, majd fél karikákra, a paprikát csíkokra vágjuk, majd a serpenyőbe tesszük. További 4-5 percig pirítjuk a zöldségeket.
A paradicsomot nagyobb darabokra vágva hozzákeverjük, mustárral, paprikával, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, felöntjük a levessel és a paradicsommal. Felforraljuk, majd kis lángon 35-40 percig főzzük. Akkor jó, ha a burgonya megpuhult és a levet magukba szívták a zöldségek.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Friss, puha kenyérrel vagy tortillával kínáljuk.
Levin mondja Ha a Földközi-tenger melege, napsütése és életvidámsága nem jön hozzám, akkor kénytelen vagyok én lépéseket tenni a mediterráneum felé. Egy spanyol egytálétel formájában. Persze lenne még ötletem, hogyan varázsoljak magam köré vérforraló spanyol hangulatot, de jelen pillanatban csak egy ebédrevalót tudtam előrántani a hűtőszekrényemből. Csinos hispán flamencotáncosokat ugyanis nem tartok itthon.