Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancsos-rizses csirkesaláta, spanyol recept
2011.02.09

Kép Hozzávalók 4 személyre 25 dkg sült, kicsontozott csirkemell és/vagy -comb, 10 dkg rizs, 4 közepes méretű narancs, 1 fél citrom leve, 4 ek olívaolaj, 2 mk mustár, 1 mk sáfrány, 1 cs apróra vágott friss petrezselyem, 1 késhegynyi só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés A rizst megmossuk, sós, lobogó vízben a sáfránnyal kb.10 perc  alatt puhára főzzük. Leszűrjük, félretesszük.

Egy mély tálban habverővel összedolgozzuk az olívaolajat a citromlével, a mustárral, a sóval és a borssal. Amikor ez a salátaöntet elkészült, belekeverjük a vékony csíkokra vágott csirkehúst és a gerezdekre bontott, félbevágott narancsokat (mag nélkül!). Végül óvatosan hozzáadjuk a még nem teljesen kihűlt rizst is. Hűtőbe tesszük és kb. 1 óra hosszat állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel és ráreszeljük a fél citrom héját  is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.