Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 50 dkg szárított füge, 20 dkg méz, 10 dkg dióbél, 5 dl vörösbor, 2,5 dl narancslé, 1 fahéjrudacska, egy kb. 5 cm-es narancshéjdarab
A fűszeres joghurthoz 2,5 dl natúr joghurt, 1 ek barna cukor vagy méz,1 tk őrölt fahéj
Elkészítés Nagyméretű lábasban összekeverjük a vörösbort, a narancslevet, a mézet, a fahéjrudat és a narancslevet. Lassan felmelegítjük, és fedő nélkül 10 percig forraljuk. A jól megmosott fügéket hosszukban behasítjuk, 1-2 dióbéldarabot nyomunk beléjük, majd óvatosan a forrásban lévő vörösboros keverékbe tesszük őket. Lefedjük, és lassú tűzön 45 percig főzzük. A fűszeres joghurthoz kis tálkában összekeverjük a joghurtot, a barna cukrot/mézet és a fahéjat, majd fóliával lefedjük, és legalább 30 percre behűtjük. (Hűtőszekrényben akár 2-3 napig is eláll.)
Tipp A töltött fügét melegen vagy hidegen is tálalhatjuk, mellé kínáljuk a hideg fűszeres joghurtot.