Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 csésze cukor, 2 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 tk só, 2 tk őrölt fahéj, 1 tk őrölt szegfűszeg, 1 tk sütőpor, 1,5 csésze olivaolaj, 4 tojás, 3 csésze reszelt sárgarépa, 1 csésze durvára vágott dió vagy mogyoró
Elkészítés Keverjük össze a cukrot, a lisztet, a sót, a fűszereket, és a sütőport. Egy külön tálba üssük bele a tojásokat, majd keverjük össze az olajjal. Ezután jól dolgozzuk össze a két tál tartalmát, adjuk hozzá a reszelt répát és a diót vagy mogyorót. A masszával 2/3 részig töltsük meg a muffinformákat. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük 20-25 percig.
Tipp Ha népesebb társaságot látunk vendégül, és nem akarunk tésztaadagolással bíbelődni, a masszát öntsük egyszerűen tepsibe és végül hagyományos módon szeleteljük.