Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 70 dkg cékla, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg lilakáposzta, 1 szál póréhagyma a zöldje nélkül, 2 ek olívaolaj, 0,7 l zöldségleves (kockából), 4-5 ek tejföl, kevés borecet, só, bors, metélőhagyma és friss vágott petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés A lilahagymát és a póréhagymát felkarikázzuk, majd egy lábosban a felhevített olajon üvegesre pároljuk, megsózzuk. A céklát meghámozzuk és felaprítjuk, a káposztát felcsíkozzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, borsozzuk, megsózzuk, ha szükséges, és lefedve kb. fél óra alatt puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, és végül hozzáadjuk a borecetet is.Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és/vagy metélőhagymával.
Tipp Oroszországban hidegen is fogyasztják és kockázott főtt tojást adnak hozzá.